planttips

Voorjaar

1. Planten en Potgrond

Als je gaat planten zorg dan altijd voor een 1e kwaliteit potgrond, liefst met osmocote (een langzaam werkende meststof). Hierdoor gaan uw planten goed van start. Een goede start geeft vaak een goed wortelgestel, dat de planten sterker maakt tegen eventuele extreme omstandigheden. Op onze Kwekerij verkopen wij A-kwaliteit potgrond. Een uitstekende potgrond met een voorraadbemesting voor ongeveer 6 weken.

2. Water en Voeding

Zorg dat de planten regelmatig water krijgen. Bij warm en droog weer vaak dagelijks. Bij donker en regenachtig weer is 1 keer per week al voldoende. Na ongeveer 6 weken kun je beginnen met het bijmesten van de planten. Bij perkplanten die rijk en uitbundig bloeien (denk aan Surfinia's, Million Bells en andere Hangende Petunia's) is het midden in de zomer vaak nodig ze zelfs 2x per week bij te mesten. Dit geeft een uitbundigere bloei en de planten blijven mooi groen van kleur.

3. Bloemen plukken

Het is niet altijd nodig. Maar het feit blijft dat wie netjes de oude bloemen uit de bakken plukt er mooie nieuwe voor terug krijgt. Ook is de doorbloei vaak uitbundiger en gelijkmatiger als je regelmatig oude bloemen weg plukt.

Najaar

1. Zorg voor goede ontwatering van de planten. Zeker in het najaar kan het veel regenen. Potten dienen voorzien te zijn van een of twee gaten.

 

2. Ondanks het in het najaar veel kan regenen, zorg dat de potten ook niet uitdrogen. Helemaal geen water geven is geen optie, zeker niet bij mooi een mooi najaar.

 

3. Voeding geven is meestal niet nodig. Als je de planten in potgrond plant met al een basis meststof is dit voor het najaar voldoende. Heb je een heel     warm en zonnig najaar dan kan het nooit kwaad een keertje extra bemesting mee te geven met een gietbeurt.

 

4. Het plukken van uitgebloeide bloemen bevordert de doorbloei van de potten. Dit geldt ook voor Violen.